Despre mine

Stefan Stan

Îți plac poveștile?

Vreau să fiu pentru tine, cititorule, scriitor și personaj principal în același timp. Îți scriu despre mine…

M-am născut pe 2 iulie 1977 în București. Prima atingere pe care am simțit-o a fost cea a mamei, iar prima privire blândă pe care mi-o amintesc a fost tot a ei.

Mi-a fost mereu alături și dragostea ei încă îmi călăuzește drumul în viață. Mama este cea mai importantă persoană din viața mea.

Nu am fost un copil cuminte, dar îmi amintesc cu nostalgie de tot ceea ce a însemnat viața mea de om mic. Eram zbuciumat, îmi plăceau provocările, aveam prieteni și nu prea reușeam să fiu cuminte. Se spune că așa sunt copiii, motiv pentru care eram iertat cu ușurință.

Am mers la școală și totul mi se părea atât de antrenant, încât totul era mereu ceva nou. Am fost transferat în mai multe școli, deoarece familia mea a fost nevoită să se mute de câteva ori. Devenisem un copil cu prieteni peste tot.

Însă, ceva era diferit. Prietenii mei se jucau în fața blocului, aveau pasiuni comune, se potriveau și completau unul pe altul. Eu….descoperisem muzica. Am început să cânt acasă, pentru părinți. Tot pentru ei susțineam concerte. Știam clar că asta îmi doresc să fac. Familia și-a dorit altceva pentru mine, dar muzica îmi intrase atât de tare în suflet încât nu îmi imaginam cum aș putea să nu cânt.

Adolescent fiind, am descoperit sentimentele pe care muzica le poate transmite. Am cântat și am trăit prin versuri și note muzicale. Am iubit și am suferit prin cuvinte. Mă găsisem pe mine în muzică. Eu eram muzica.

Ca orice tânăr dornic de lucruri noi, am plecat în America. Acolo am cântat atât pentru ai lor cât și pentru ai noștri. Am întâlnit oameni atât de diferiți și totuși atât de asemănători prin muzica pe care o ascultau. Am vrut să-mi tatuez vocea în inimile lor. Veneam des acasă, căci dorul de țară mă copleșea uneori. La un moment dat am decis că drumul America-România să fie doar dus. Și am rămas acasă.

Stefan Stan

În România am descoperit oameni minunați care mi-au fost alături necondiționat. Datorită lor și încrederii pe care mi-au dat-o în mine m-am înscris la Vocea României. Talentul, dar și norocul au făcut ca publicul să mă placă și să câștig cel mai important talent-show din România.

Din decembrie 2011 sunt prima voce a României. Îmi plac provocările, mașinile, călătoriile și oamenii frumoși. Ador muzica! Nu am regrete și nu renunț la visurile mele.

Sunt Ștefan Stan și te provoc să te lași purtat de muzica mea și de puterea cu care aceasta îți va încătușa sufletul. Pentru că, înainte de orice, cânt din suflet pentru suflete.

Te provoc, cititorule, să găsești asemănările dintre tine și mine și împreună, să schimbăm lumea prin muzică!

Leave a Reply